استاندارد در کشورهای دیگر نشانه ای از مراتب عالی می باشد ، ول متاسفانه در کشور ما و بخصوص در زمینه استاندارد مصالح ساختمان ، استاندارد بصورت حداقل ها تعریف گردیده است و نه کمال محصول ، یعنی در صورتیکه شرکتی دارای نشانه استاندارد در مورد کفپوش و موزائیک می باشد یعنی به حداقل ها دست یافته است و متاسفانه نشان استاندارد صرفا جنبه تبلیغاتی برای این محصولات خواهد داشت و نه بیشتر.
جهت سنگ های مصنوعی سمنت پلاست و انواع نماها و کفپوش ها ( موزائیک های سمنت پلاست ) عملا هیچ استاندارد تخصصی ای وجود ندارد. همچنین جهت سنگ های نما ساختمان چه از نوع طبیعی و چه از نوع مصنوعی اداره استاندارد تاکنون هیچگونه مشخصاتی را تصویب ننموده است.
در صورتیکه شما نیز یک تولید کننده سنگ مصنوعی سمنت پلاست میباشید و به دنبال مدرکی جهت اعتبار و یا تبلیغات محصولات نما و سنگ های آنتیک می باشید ، نهایت امر ، ارائه نمونه محصول به وزارت مسکن و شهر سازی و انجام تست هایی بر روی محصول شما و در نهایت دادن یک گواهی از نتایج آزمایش به شما میباشد. این نهایت گرفتن یک مدرک برای اعتبار سنجی محصولات نمای تولیدی شما می باشد.
اما در زمینه سنگ های کف و یا بهتر است بگوئیم موزائیک آنتیک و کفپوش سمنت پلاست ، متاسفانه به دلیل عدم وجود استاندارد تخصصی ، ناچارا باید برای کفپوش های سمنت پلاست اقدام به کسب استاندارد موزائیک بشماره ۷۵۵ نمائید.
استاندارد موزائیک و کفپوش ۷۵۵ برای سنگ مصنوعی موزائیک سمنت پلاست
مواردی که در این استاندارد بر روی موزائیک و کفپوش شما انجام خواهد شد : مقاومت خمش ، مقاومت یخبندان ، مقاومت سایشی ، میزان جذب آب ، تلورانس ابعاد ، تابیدگی ، و… و مواردی ابتدایی میباشد .
اگر تولیدات شما جزو نامرغوبترین محصولات سنگ مصنوعی سمنت پلاست نیز باشد ، براحتی و با اختلاف چند برابر موفق به کسب این استاندارد خواهید شد. حتی برخی از آزمایشاتی که برای تولید کنندگان و خریداران سمنت پلاست مهم میباشد در این استاندارد مورد بررسی قرار نخواهد گرفت، همانند آزمایشات مقاومت رنگ در برابر نور خورشید و …
اگر بخواهیم استانداردی را برای کفپوش های سنگ مصنوعی سمنت پلاست در نظر بگیریم میتوانیم به حداقل مشخصات زیر اشاره نمائیم : درصد جذب آب کمتر از ۳ درصد ، مقاومت سایشی ۰/۴ گرم بر سانتیمتر مربع ، مقاومت یخبندان بین ۵۰ الی ۷۰ درجه سانتیگراد زیر صفر ، مقاومت خمشی حداقل بین ۱۱۰ الی ۲۰۰ کیلوگرم ، مقاومت حرارتی ۲۰۰ الی ۳۰۰ درجه سانتیگراد ، مقاومت تلورانس دمایی ۵۰۰ سیکل ، فاقد تلورانس ابعاد ، فاقد تابیدگی و یا +-۱ میلیمتر ، مقاومت فشاری بین ۸۰۰ الی ۱۲۰۰ کیلوگرم ، مقاومت رنگ در برابر تابش نور خورشید ، مقاومت در مقابل بارانهای اسیدی و بسیاری موارد دیگر
راهکار دیگر صرفا جهت کسب اعتبار در میان مشتریان و خریداران و جهت تبلیغات ، استفاده از ایزوهای کنترل کیفیت ، رضایت مشتری ، ایزو زیست محیطی و مواردی همانند آن است ، بسیاری از شرکت ها وجود دارند که با پرداخت مبلغ ۲ الی ۳ میلیون تومان این گواهی نامه ها را بدون طی کردن مراحل اجرای ایزو به شما خواهند داد. ولی بسیار خوب است که در سیستم های مدیریت خود و درون سازمان ، این موارد پیاده سازی شده و واقعا به کسب ایزو مورد نظر نائل گردید.
جهت کسب استاندارد در مورد کفپوش ها ، شما باید یک نفر که در رشته های تحصیلی : مهندسی شیمی ، مهندسی عمران ، زمین شناسی ، فیزیک و… را به اداره استاندارد استان خود کتبا معرفی نمائید ( این رشته ها اجباری میباشند ، اما برخی از اداره های استاندارد ، با ارائه یک نامه از شرکت های ارائه دهنده تکنولوژی مبنی بر اینکه فرد مورد نظر بیش از ۶ ماه در واحد محقق مشغول به فعالیت و طی کردن دوره ها و … بوده است ، شخص شما را قبول و نیاز به استخدام فرد جدید جهت مسئول کنترل کیفی نمی باشد). این فرد یک امتحان اولیه پس از مطالعه جزوه ای که دانلود آن در این صفحه گنجانده گردیده ، و قبولی در آن ، به تهران و اداره استاندارد مرکزی معرفی گردیده و مدت یک روز در آنجا آموزش خواهد دید.
پس از طی مراحل نمونه گیری محصول و انجام خواسته های استاندارد ، شما موفق به کسب استاندارد در مدت زمان کمتر از یک ماه خواهید شد.